گنج یاب حرفه ای
گنج یاب حرفه ای
پیدا کردن گنج و دفینه های ارزشمند آرزوی هر کاوشگری است. برای رسیدن به گنج شما نیاز به ابزار مناسب و همچنین اطلاعات درست دارید. این اطلاعات می تواند شامل : آشنایی با روش های باستان شناسی ، مطالعه در مورد زمین شناسی و شناخت لایه های زمین ، شناخت آثار و علائم دفینه و گنج و استفاده از دستگاه فلزیاب و گنج یاب حرفه ای باشد. کاوش کردن بدون داشتن اطلاعات و ابزار های مناسب فقط می تواند وقت و سرمایه شما را تلف کند.
گنج یاب چیست :
اگر شما جزء کسانی باشید که به تازگی وارد عرصه فلزیابی شده باشید با شنیدن کلمه فلزیاب و گنج یاب نتوانید درک درستی از هردوی این ها داشته باشید. فلزیاب ها دستگاه هایی هستند که توانایی تشخیص انواع فلزات زیر زمین را دارند و هنگامی که بروی یک هدف قرار می گیرند با دادن هشدار به اپراتور او را از وجود یک فلز در زیر زمین با خبر میکنند اما جنس و نوع فلز را نمی توانند تشخیص دهند. اما گنج یاب ها دستگاه هایی هستند که قادر به تشخیص نوع فلز و جنس آن هستند و قابلیت تفکیک فلزات برخوردارند یعنی فلزات با ارزش و بی ارزش زا از هم تفکیک می کنند.
گنج یاب حرفه ای :
گنجیاب ها با توجه به قابلیت و کارایی که ارائه می دهند دارای دسته های مختلفی می باشند. گنج یاب تصویری و گنج یاب نقطه زن را می توان دو نوع از بهترین و پرکاربرد ترین ها در بین گنج یاب ها دانست. گنجیاب تصویری توانایی تشخیص نوع ، ابعاد و عمق هدف را به صورت سه بعدی دارد. این دستگاه ها برای اسکن لایه های زمین از سنسور های متفاوتی استفاده می کنند و بعد از اسکن زمین اطلاعات دریافت شده توسط کویل فلزیاب را در نرم افزار های مخصوص به صورت سه بعدی تجزیه و تحلیل می کنند.
همان طور که گفتیم با استفاده از سیستم های تصویری قادر به تشخیص هدف هستیند اما برای تعیین محل دقیق هدف نیاز به گنج یاب نقطه زن دارید تا از حفاری های بیهوده جلوگیری کنید زیرا دستگاه ها ممکن است هنگام کاوش دچار خطا شوند. اما برای جبوگیری از هزینه های اضافی و خرید دو دستگاه مختلف می توانید از یک گنج یاب حرفه ای استفاده کنید که تمامی از این قابلیت ها را در خود جای داده است.
گنجیاب حرفه ای چه قابلیت هایی دارد :
- باید عمق کاوش حداقل 3 تا 4 متر را داشته باشد (توجه فرمایید که عمق کاوش های نجومی 30 متر، 40 متر و … دروغی بیش از سوی افراد کلاهبردار نیستند).
- باید قابلیت تفکیک فلزات بین فلزات آهنی و فلزات غیر آهنی را داشته باشد و در صورت جدید بودن دستگاه مد فقط طلا (Just Gold) را داشته باشد.
- مجهز به بالانس زمین به صورت اتوماتیک و دستی باشد (بالانس دستی برای کاوشگران حرفه ای بسیار مهم است).
- مجهز به قابلیت تنظیم و تغییر فرکانس باشد (Frequency Shift).
- توانایی تنظیم حساسیت کاوش را برای امور مختلف داشته باشد.
- شاخص نمایش عمق هدف داشته باشد.
- دارای تفکیک حداقل 60 درصدی باشد.
- قابلیت حذف ذرات ناخواسته را داشته باشد (این قابلیت موجب افزایش دقت دستگاه گنج یاب می شود)
- دارای یکی از سیستم های کاری VLF و یا PI باشد
- تصویری بودن دستگاه فلزیاب یک قابلیت اضافه و کمکی است و ربطی به عملکرد و کیفیت آن ندارد. شاید فلزیاب تصویری در نظرتان حرفه ای تر بنظر بیاید ولی به یاد داشته باشید تصویری بودن هیچ ربطی به عملکرد دستگاه ندارد.
- سبک و کم حجم باشد این عامل سبب میشود که علاوه بر حمل آسان ، نگهداری از آن نیز راحت تر شود
- امکان حذف ذرات ناخواسته حداقل 50 درصدی را داشته باشد زیرا مهم ترین عامل در قیمت گذاری یک گنج یاب یا فلزیاب همین عامل حذف ذرات است
- یک باور غلط و رایج در بین خریداران این است که هر چه قیمت یک چیزی بیشتر باشد بهتر و با کیفیت تر است.