فلزیاب آنتنی | فلزیاب خوراک خور
فلزیاب آنتنی | فلزیاب شعاع زن
سلام خدمت همراهان همیشگی ، اگر کمی علاقه مند به مباحث فلزیابی باشید و در بازار فروش فلزیاب قدمی زده باشید متوجه شده اید فلزیاب های مختلفی با برندهای مختلفی در بازار وجود دارد که هر یک برای هدف خاصی طراحی و تولید شده اند دستگاه هایی مانند فلزیاب پالسی ، فلزیاب مگنومتر، فلزیاب تصویری و عناوین مختلف. اما در این مطلب قصد دارم در مورد فلزیابی صحبت کنم که با نامهای مختلفی در بازار به فروش میرود و کاربرد خاص و جالبی هم دارد.
حتماً تاکنون اسم فلزیاب آنتنی به گوش شما خورده است یا شاید با ان کار کرده باشید. همان طور که گفتم این فلزیاب نام های دیگری هم دارد مانند فلزیاب شعاع زن ، فلزیاب آنتن راداری ، فلزیاب فرکانسی ، فلزیاب خوراک خور، ردیاب جیوه ای . شاید از خود سوال کنید فلزیاب آنتن راداری چیست؟ و نحوه کار آن چگونه است برای رسیدن به پاسخ سوال خودتون در ادامه با ما همراه باشید.
فلزیاب آنتنی یا فلزیاب آنتن راداری :
فلزیاب آنتن راداری همانطور که از اسم آنها مشخص است به وسیله ای آنتن کار می کند اما چگونه؟ اصول اولیه و پایه کار این نوع فلزیاب ها به پدیده ای به نام دازینگ برمیگردد. دازینگ روشی بود که در دوران رسانس در المان برای کشف فلزات و اشیائی که در زیر خاک دفن شده بودند مورد استفاده قرار می گرفت. در روش دازینگ ابزار فلزی یا الکتریکی وجود نداشت فقط از یک تکه چوب که به شکل «Y» انگلیسی بود استفاده می کردند. این چوب به چوب جادو هم معروف بود. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این روش میتوانید جداگانه تحقیق کنید.
نحوه کار فلزیاب های آنتن راداری :
پس از گذشت سالها با پیشرفت تکنولوژی دستگاه هایی را طراحی کردند که از روش دازینگ پیروی میکرد. اصول کار فلزیابهای آنتنی برگرفته از همین روش می باشد. این فلزیاب ها به کمک میدان مغناطیسی کار می کنند دقیقاً مشابه یک قطب نما. یون هایی که از سطح زمین خارج میشوند یک میدان مغناطیسی ضعیف در سر آنتن این فلزیاب ها ایجاد می کنند و به صورت یک میدان مغناطیسی در حال گردش ادامه پیدا می کند. اگر شی در سطح یا زیر زمین وجود داشته باشد و با این میدان مغناطیسی برخورد کند جهت آنتن ها به سمت آن شی تغییر می کند.
انواع ردیاب های آنتنی :
ردیاب آنتنی به صورت کلی به دو دسته تقسیم می شوند. ردیاب هایی که به هیچ نوع دستگاه الکتریکی متصل نیستند و فقط با خوراک دهی به آنتن ها کار می کنند و گروه دوم به یک جعبه الکتریکی متصل می شوند که وظیفه آن ارسال فرکانس می باشد. در این صورت شما قادر خواهید بود محل بیشتری را کاوش کنید عملاً دستگاه شعاع زمین بیشتری دارد. کار با این دستگاه ها اسان است اما نیاز به تمرکز و آرامش دارد تا به صورت دقیق بتوانید کاوش کنید. در بحث خوراک دهی این فلزیاب ها معمولاً بسته به نوع و جنس هدف که به دنبال آن هستیم میتوانیم با آن خوراک بدهیم. خوراک ها معمولاً طلا ، نقره و یا جیوه می باشد.
کاربرد فلزیابهای آنتنی یا شعاع زن :
مطمئنا با فلزیاب های زیادی کار کردید و همانطور که میدانید روش کار آنها با ردیاب ها کاملا متفاوت می باشد. ردیاب ها قابلیت نقطه زنی یا کشف محل دقیق هدف را ندارند و فقط برای پیدا کردن یک محدوده معین از یک هدف مورد استفاده قرار می گیرد. روش کار بدین صورت است که به جای این که یک دستگاه فلزیاب را در دست بگیرید و شروع کنید نقطه به نقطه یک محل را کاوش کنید که آیا هدفی را پیدا خواهد کرد یا نه.
بهتر است از یک فلزیاب شعاع زن یا آنتنی کمک بگیرید. بدین صورت محدوده ای که میخواهید کاوش کنید را با استفاده از این دستگاه انتنی مشخص کنید و بعد که محدوده کاوش شما کوچک شد و مطمئن شدید که در این محدوده هدفی وجود دارد بعد با استفاده از یک گنج یاب اسکنر تصویری محل را اسکن کنید تا بتوانید با استفاده از اطلاعات کسب شده نقطه قرار گیری هدف را مشخص کنید. همچنین برای نقطه زنی بهتر می توانید از یک دستگاه نقطه زن استفاده کنید.